Sjekk hva pengene dine går til

Vet du egentlig hvor mye penger du bruker på ulike ting i løpet av ett år?

Så lenge du bor hjemme er det som oftest foreldrene som tar seg av familiens utgifter. Hvis du har inntekter ved siden av skolen, kan det være greit å ha oversikt over hva pengene går til. Sjekk impulskjøpkalkulatoren.

Når du vet hva du bruker pengene dine til, er det lettere å prioritere hvordan du vil bruke inntekten din. Da kan det også være enklere å spare penger til noe du ønsker deg.

Lommepenger

En del unge får lommepenger så lenge de bor hjemme. Kanskje du skal lage en fast avtale med foreldrene dine om hvilke oppgaver du skal utføre og hvor mye du skal få betalt for å utføre disse? Husk likevel at i en familie må alle bidra, og man kan ikke kreve å få betalt for alt man gjør.

En lommepengeavtale kan for eksempel inneholde følgende arbeidsoppgaver: støvsuge, gå med søpla, måke snø, klippe gress, handle, lære foreldre data, vaske badet, gå tur med hunden, ta inn og ut av oppvaskmaskinen.

Hvilke utgifter skal lommepengene dine dekke? Kanskje du bør avtale dette med foreldrene dine? Noen eksempler: ekstra mat på skolen, ekstra klær som du har lyst på, mobilbruk, elektronikk, underholdning som kino/annen moro og godteri.

Nyttige kalkulatorer