306

Du har fått % og viser at du kan en del om økonomi. Du bør lese litt mer og deretter ta testen på nytt. Neste gang klarer du kanskje å ta Økonomilappen. Her ser du hvordan du har besvart spørsmålene under de forskjellige emnene.

Du har fått % og viser at du kan en del om økonomi. Les litt mer og ta testen på nytt. Neste gang klarer du kanskje å ta Økonomilappen. Her ser du hvordan du har besvart spørsmålene under de forskjellige emnene.

Gratulerer med Økonomilappen! Du har svart riktig på alle spørsmålene i testen og viser at du har gode kunnskaper om økonomi.

Spørsmål av
432
Kari har lyst til å kjøpe en veske i en nettbutikk, og hun får tilbud om å utsette betalingen. I markedsføringen er det blant annet opplyst effektiv rente. Hva innebærer effektiv rente?
Avbryt testen
Spørsmål av
436
Tor planlegger å ta opp boliglån, men er usikker på hva renten er på slike lån. Hvordan skaffer han seg best mulig informasjon om dette?
Avbryt testen
Spørsmål av
434
Thomas kjøper sko som egentlig koster 1500 kr, men velger delbetaling over seks måneder. Han får disse opplysningene: Etbl. gebyr 250 kr. Månedsgebyr 50 kr. Rente 20 %. Hvor mye koster skoene totalt?
Avbryt testen
Spørsmål av
415
Mia vurderer å studere på deltid, det vil si å kombinere jobb og studier. Har hun rett til lån og stipend fra Lånekassen?
Avbryt testen
Spørsmål av
417
Anders kjøper bolig til 2 mill kroner, med 300 000 kroner i egenkapital og resten i et avdragsfritt lån. Når han skal selge har verdien på boligen falt med 10 prosent. Hvor mye egenkapital sitter han igjen med etter salget?
Avbryt testen
Spørsmål av
396
Ida har et lån på 1,0 millioner kroner. Lånerenten øker med tre prosentpoeng. Hvor mye utgjør dette i kroner per måned?
Avbryt testen
Spørsmål av
400
Lånerenter kan trekkes fra i selvangivelsen. Dersom du betaler skatt; hvor stort skattefradrag gir for eksempel 10 000 kroner i lånerenter?
Avbryt testen