302

Du har fått % og viser at du kan en del om økonomi. Du bør lese litt mer og deretter ta testen på nytt. Neste gang klarer du kanskje å ta Økonomilappen. Her ser du hvordan du har besvart spørsmålene under de forskjellige emnene.

Du har fått % og viser at du kan en del om økonomi. Les litt mer og ta testen på nytt. Neste gang klarer du kanskje å ta Økonomilappen. Her ser du hvordan du har besvart spørsmålene under de forskjellige emnene.

Gratulerer med Økonomilappen! Du har svart riktig på alle spørsmålene i testen og viser at du har gode kunnskaper om økonomi.

Spørsmål av
351
Du ønsker å ha 60 000 kroner om fem år til bilkjøp. Hvor mye må du spare hver måned dersom innskuddsrenten er tre prosent per år?
Avbryt testen
Spørsmål av
349
Du avtaler med banken at den hver måned skal overføre 100 kroner fra brukskontoen til sparekontoen. Hva kalles dette?
Avbryt testen
Spørsmål av
373
Mange velger å ha en eller flere sparekontoer i tillegg til brukskontoen. Hvorfor?
Avbryt testen
Spørsmål av
386
Thomas har 50 000 kroner og ønsker høyest mulig innskuddsrente på sparepengene. Hvordan skaffer han seg best mulig informasjon om ulike rentetilbud?
Avbryt testen
Spørsmål av
371
Ida oppretter en BSU-konto, Boligsparing for ungdom (under 34 år), og setter inn 2 000 kroner det første året. Neste år har hun ikke råd til å sette av noe til BSU. Hva skjer med BSU-kontoen?
Avbryt testen
Spørsmål av
341
Boligsparing for ungdom (under 34 år), BSU, har en maksimalgrense på 300 000 kroner. Kan du fortsette BSU-sparingen til maksimalgrensen etter at du har kjøpt bolig?
Avbryt testen
Spørsmål av
330
Realrente kalles den virkelige renten på sparepengene. Hva betyr realrente?
Avbryt testen
Spørsmål av
354
Du har 50 000 kroner som du ønsker å spare. Spiller det noen rolle hvilket sparetilbud du benytter deg av?
Avbryt testen